Safety. Cultura Onestității

Safety. Culture of honesty

Cultura siguranței în muncă se referă la ceea ce fac oamenii – comportamente legate de siguranță, modul în care aceștia simt – valorile, atitudinile și percepțiile individuale și de grup), precum și sistemul utilizat de companie – politicile și procedurile SSM.

Promovăm cultura onestității safety, cultura în care oamenii sunt încurajați să raporteze erorile și accidentele evitate, dar unde există și o linie clară între comportamentele acceptabile și cele inacceptabile. Cultura de tip ”învinuire” inhibă raportarea, împiedică examinarea detaliată a incidentelor, împiedică învățarea și are un efect negativ asupra motivației. 

Aducerea culturii de siguranță la un nivel superior necesită atat exemplul personal al top managerilor cât și un proiect dedicat managementului schimbării. Aici începe rolul nostru de experți: consultanții Corporate Dynamics te ajută la schimbarea atitudinii față de siguranța în muncă, la trecerea de la trebuie la vreau și la dezvoltarea unei culturi de siguranță interdependentă, în care fiecare om este responsabil atât pentru siguranța proprie cât și pentru siguranța colegilor.

Pentru o ofertă personalizată vă rog să ne contactaţi pentru o discuție despre provocările pe care le aveți în atingerea obiectivelor Safety.

> ssm safety leaderhip