Categories
Uncategorized

Provocările Coordonatorilor Safety

de Decebal Leonard Marin

Te-ai gândit vreodată cine este persoana din companie, care are sarcina să te protejeze de tine însuți și de cei din jur? 

Categories
Uncategorized

Influenta cuvintelor asupra perceptiei riscului

Suntem înconjurati de semne și simboluri: semne de circulație, emoji, emoticoane și multe altele. Porumbelul alb cu ramură de măslin în gură reprezintă pacea, crucea reprezintă creștinismul, uniformele sunt asociate cu poliţia și armata, cartonașul galben este un avertisment, cel roșu înseamnând eliminare.

Categories
Uncategorized

Managementul Riscului. Factorul uman.

de Decebal Leonard Marin

Simpla existență a legislației, a standardelor și a sistemelor dedicate de management nu asigură un mediu de lucru sigur. 

Categories
Health

Wellbeing. Patru lucruri esențiale.

de Decebal Leonard Marin

Wellbeing este o măsură a confortului și a eficienței personale, a cât de multumiţi şi de satisfăcuţi suntem cu viaţa pe care o avem. Schimbătoare și foarte personală, starea de bine include prezenţa emoţiilor pozitive – mulţumire, fericire, mândrie şi absenţa emoțiilor negative – anxietate sau depresie.

Categories
Health Safety White Papers

Leading vs. Lagging Indicators

de Decebal Leonard Marin

Măsurarea performanței este o parte esențială a oricărui proces de management și stă la baza proceselor de îmbunătățire continuă. Pentru succes, este nevoie de stabilirea indicatorilor relevanți si de raportarea corectă a valorilor măsurate.

Categories
Efficiency

Modelul SWISS CHEESE

De Decebal Leonard Marin

Ce este Modelul SWISS CHEESE?


Dezvoltat de James T. Reason, SWISS CHEESE este un model teoretic utilizat în analiza, gestionarea și prevenirea riscurilor. 

În acest model, fiecare componentă de protecţie existenta în organizație este considerată o felie de brânză: managementul este o felie, programul de training o felie, PPE este o felie etc.

Categories
Health Safety

ZERO ACCIDENTE nu îți garantează siguranța la locul de muncă

de Decebal Leonard Marin

Când cea mai mare parte a managerilor se gândește la un indicator al siguranței în muncă în compania pe care o conduc, unul dintre cele mai întâlnite obiective este acela de a avea ZERO ACCIDENTE. 

Categories
coaching Corporate Culture Efficiency Eficienta Personala Team management

Is my work a tool?

by Manu

Am I a tool? Is my work a tool? Have you ever thought? Maybe one day, your work will be a computer job. It happened before and it will happen again in the future. What makes your work so special? What makes you so special? And what can keep your work in your hands? What if your work is designed as a tool? To answer that you should understand first if your job si a tool. This is not an article where I am gonna say that creativity is important. We all know it is. Let’s see what is this about!

Categories
Health

Distimie și Wellbeing

scris de Decebal Leonard Marin

Trăim într-un ritm mult mai alert și într-o presiune mai mare decât o făceam înainte de pandemie. Pe măsură ce viața noastră devine mai aglomerată și suntem puși în situatii cu care nu ne-am mai întâlnit, problemele de sănătate fizică și mentală apar tot mai frecvent.

Categories
Eficienta Personala

POWERBREAKS

Have ever tried PowerBreaks?

by Decebal Leonard Marin

Do you work harder than usual in front of the computer and the mobile and you have more and more a state of anxiety and dissatisfaction? If you want a balanced life, I invite you to change the way you work and include POWERBREAKS in your agenda.