Categories
Customer Care Team management Training

Managementul așteptărilor și gradul de satisfacție al clienților

de Emanoil Drăgănescu

Vorbește cu oricine are ceva experiență în managementul relațiilor cu clienții și îți va spune că pentru a putea avea relații de calitate, ai nevoie de procese puternice și oamenii cât mai bine pregătiți. În acest articol însă am să vorbesc de un aspect deseori neglijat și anume managementul așteptărilor.

Categories
Uncategorized

ROMANIAN WORKPLACE HEALTH & SAFETY AWARDS 2023

În cadrul ROMANIAN WORKPLACE HEALTH & SAFETY AWARDS 2023, rezultatele echipei Corporate Dynamics au fost recunoscute prin două premii importante:

Categories
Uncategorized

Întâlniri în care nu te întâlnești cu nimeni

by Decebal Leonard Marin – Managing Partner Corporate Dynamics, 30 august 2023

Dacă participi des la astfel de întâlniri, cel mai probabil lucrezi într-o corporație. Dar nu în orice corporație, ci în una în care managerii sunt foarte preocupați de sisteme și de exercitarea explicită a autorității formale și mai puțin de oameni. 

Categories
Uncategorized

Ierarhia controalelor și Iluzia controlului

de Decebal Marin Leonard

Identificarea pericolelor la locul de muncă și controlul expunerii la acestea sunt esențiale pentru protejarea operatorilor.

La modul general, pericolul este definit că fiind o situație sau un obiect care are potențialul de a răni oameni sau de a produce daune proceselor sau echipamentelor.

Categories
Uncategorized

5 Pași/ Take 5. Descrierea și critica metodei

de Decebal Leonard Marin

Necesitate

Complementar evaluării generale a riscurilor realizate de către angajator la locul de muncă, fiecare membru al personalului are obligația și responsabilitatea de a-și asigura propria siguranță și siguranța celor din jur. 

Categories
Uncategorized

Criterii de acceptarea riscului: ALARP

de Decebal Marin

Definiție și obligativitate

ALARP este un principiu folosit în managementul riscului și presupune să reduci riscul până la cel mai scăzut nivel posibil în mod rezonabil.

Categories
Uncategorized

Un mit spulberat: recompensarea lipsei accidentelor

de Decebal Marin

Premierea oamenilor pentru lipsa accidentelor este o practică întâlnită în mai multe domenii, metoda cea mai des utilizată fiind bonusarea anuală în bani. 

Mulți dintre managerii cu care stau de vorbă afirmă că este o practică utilă, care contribuie la reducerea numărului de accidente. În realitate lucrurile stau chiar pe dos.

Categories
Corporate Culture Health Safety

De ce gândim rar și câteodată prost

Euristici și biasuri cognitive în decizii legate de risc

de Decebal Marin

În fiecare zi luăm mii de decizii, mai mici sau mai mari, mai bune sau mai rele. Deși majoritatea ne aduc rezultatele dorite, unele dintre ele au consecințe pe care ajungem să le regretam.

Dacă ești interesat să înțelegi cum operează mintea umană și ce ne influențează convingerile și deciziile în fața riscului, atunci textul ce urmează este pentru tine.

Ce crezi? Când oamenii își asumă riscuri o fac în mod conștient și rațional, sau nu?

Categories
Safety

Identifică paradigma safety a organizației tale

de Decebal Marin

În proiectele pe care le-am realizat în ultimii 10 ani pentru firme de producție din România, am întâlnit frecvent situația în care, din punct de vedere legal, firmele sunt 100% în regulă cu toate actele. Cu toate acestea, accidentele au loc cu o frecvență alarmantă și inacceptabilă și, după cum se poate ghici, majoritatea nu sunt raportate.

Categories
Uncategorized

13 caracteristici ale echipei din care vreau să fac parte

de Decebal Leonard Marin

Inspirat de ultimul program de dezvoltarea a echipei construit pentru un client Corporate Dynamics, am listat mai jos câteva observații legat de echipele ce obțin rezultate remarcabile pe termen lung: