Categories
Safety

10 lucruri simple prin care poți îmbunătăți dramatic safety în compania ta

by Decebal Leonard Marin

Îmi doream de mult să scriu acestă listă. Conținutul său reflectă experiența programelor de îmbunătățire safety, implementate în diverse companii internaționale ce activează în România.

Categories
Corporate Culture

‘’Ciudata problemă’’ a schimbării culturale

de Decebal Leonard Marin

Există două tipuri de probleme: ‘’probleme obișnuite’’ și ‘’probleme ciudate’’. Înțelegerea diferenței dintre ele ne ajută să ne ajustăm comportamentul și să alegem abordarea potrivită. 

Categories
Corporate Culture

Managementul Organizațiilor Hibride

de Decebal Leonard Marin

Una dintre cele mai mari provocări ale momentului o reprezintă adaptarea la modul de lucru hibrid: combinația dintre munca de la distanță și munca din birou.

Categories
Corporate Culture Leadership Team management

Culture is people

by Manu

You cannot underestimate the role of the people in defining the company culture. But how much of a company culture depends on certain people? How much Steve Jobs is in Apple? How much Elon Musk is in Tesla? If this is mostly undeniable when it comes to such iconic leaders, what about the role of “normal” people in defining and creating company culture around them? How much of your company is you?

Categories
Uncategorized

Provocările Coordonatorilor Safety

de Decebal Leonard Marin

Te-ai gândit vreodată cine este persoana din companie, care are sarcina să te protejeze de tine însuți și de cei din jur? 

Categories
Uncategorized

Influenta cuvintelor asupra perceptiei riscului

Suntem înconjurati de semne și simboluri: semne de circulație, emoji, emoticoane și multe altele. Porumbelul alb cu ramură de măslin în gură reprezintă pacea, crucea reprezintă creștinismul, uniformele sunt asociate cu poliţia și armata, cartonașul galben este un avertisment, cel roșu înseamnând eliminare.

Categories
Uncategorized

Managementul Riscului. Factorul uman.

de Decebal Leonard Marin

Simpla existență a legislației, a standardelor și a sistemelor dedicate de management nu asigură un mediu de lucru sigur. 

Categories
Health

Wellbeing. Patru lucruri esențiale.

de Decebal Leonard Marin

Wellbeing este o măsură a confortului și a eficienței personale, a cât de multumiţi şi de satisfăcuţi suntem cu viaţa pe care o avem. Schimbătoare și foarte personală, starea de bine include prezenţa emoţiilor pozitive – mulţumire, fericire, mândrie şi absenţa emoțiilor negative – anxietate sau depresie.

Categories
Health Safety White Papers

Leading vs. Lagging Indicators

de Decebal Leonard Marin

Măsurarea performanței este o parte esențială a oricărui proces de management și stă la baza proceselor de îmbunătățire continuă. Pentru succes, este nevoie de stabilirea indicatorilor relevanți si de raportarea corectă a valorilor măsurate.

Categories
Efficiency

Modelul SWISS CHEESE

De Decebal Leonard Marin

Ce este Modelul SWISS CHEESE?


Dezvoltat de James T. Reason, SWISS CHEESE este un model teoretic utilizat în analiza, gestionarea și prevenirea riscurilor. 

În acest model, fiecare componentă de protecţie existenta în organizație este considerată o felie de brânză: managementul este o felie, programul de training o felie, PPE este o felie etc.