Categories
Health

Wellbeing. Patru lucruri esențiale.

de Decebal Leonard Marin

Wellbeing este o măsură a confortului și a eficienței personale, a cât de multumiţi şi de satisfăcuţi suntem cu viaţa pe care o avem. Schimbătoare și foarte personală, starea de bine include prezenţa emoţiilor pozitive – mulţumire, fericire, mândrie şi absenţa emoțiilor negative – anxietate sau depresie.

Categories
Health Safety White Papers

Leading vs. Lagging Indicators

de Decebal Leonard Marin

Măsurarea performanței este o parte esențială a oricărui proces de management și stă la baza proceselor de îmbunătățire continuă. Pentru succes, este nevoie de stabilirea indicatorilor relevanți si de raportarea corectă a valorilor măsurate.

Categories
Efficiency

Modelul SWISS CHEESE

De Decebal Leonard Marin

Ce este Modelul SWISS CHEESE?


Dezvoltat de James T. Reason, SWISS CHEESE este un model teoretic utilizat în analiza, gestionarea și prevenirea riscurilor. 

În acest model, fiecare componentă de protecţie existenta în organizație este considerată o felie de brânză: managementul este o felie, programul de training o felie, PPE este o felie etc.

Categories
Health Safety

ZERO ACCIDENTE nu îți garantează siguranța la locul de muncă

de Decebal Leonard Marin

Când cea mai mare parte a managerilor se gândește la un indicator al siguranței în muncă în compania pe care o conduc, unul dintre cele mai întâlnite obiective este acela de a avea ZERO ACCIDENTE. 

Categories
coaching Corporate Culture Efficiency Eficienta Personala Team management

Is my work a tool?

by Manu

Am I a tool? Is my work a tool? Have you ever thought? Maybe one day, your work will be a computer job. It happened before and it will happen again in the future. What makes your work so special? What makes you so special? And what can keep your work in your hands? What if your work is designed as a tool? To answer that you should understand first if your job si a tool. This is not an article where I am gonna say that creativity is important. We all know it is. Let’s see what is this about!

Categories
Health

Distimie și Wellbeing

scris de Decebal Leonard Marin

Trăim într-un ritm mult mai alert și într-o presiune mai mare decât o făceam înainte de pandemie. Pe măsură ce viața noastră devine mai aglomerată și suntem puși în situatii cu care nu ne-am mai întâlnit, problemele de sănătate fizică și mentală apar tot mai frecvent.

Categories
Eficienta Personala

POWERBREAKS

Have ever tried PowerBreaks?

by Decebal Leonard Marin

Do you work harder than usual in front of the computer and the mobile and you have more and more a state of anxiety and dissatisfaction? If you want a balanced life, I invite you to change the way you work and include POWERBREAKS in your agenda.

Categories
Employee engagement Leadership Team management

Arta de a primi Feedback

de Decebal Leonard Marin

Să reacționezi bine la feedback este o calitate de care orice om, şi mai ales orice leader, are foarte mare nevoie. Când primim feedback trăim o experiență emoțională și de multe ori stresantă, deoarece amestecă ceea ce facem cu cine suntem.

Categories
Health Safety

WELLNESS. SAFETY. WELLBEING.

de Decebal Leonard Marin

Plouă cu neologisme: Health and Safety, Wellbeing, Wellness.

Sănătate și Siguranță în Muncă precum și Bunăstarea sau starea de bine, nu sunt doar subiectele momentului datorită pandemiei ci și teme care se regăsesc tot mai des pe agenda leader-ilor din organizațiile cu performanță ridicată. Înainte de a înțelege de ce, să clarificăm la ce se referă.  

Categories
Health Safety

WELLBEING. De la teorie la practică.

de Decebal Leonard Marin

Automatizarea, digitalizarea și reconfigurarea modului de lucru sunt doar câteva dintre procesele care au fost accelerate de prezența pandemiei. Aceste schimbări au venit la pachet cu o mare presiune pentru toți oamenii implicați și mai ales pentru managerii HR.